In gesprek over…….gezondmakend onderwijs, met garantie voor de toekomst

Jacques Meulman –  Vrije School leerkracht waarna hij psychologie gestudeerd en de postacademische opleiding Antroposofische Psychodiagnostiek, Gespreks- en Psychotherapie heeft gevolgd.

Goed beschouwd zijn de beginselen van het neoliberalisme, met o.a. de marktwerking,  niet alleen in de gezondheidszorg ingevoerd maar ook in het onderwijs. Net zoals het in de gezondheidszorg de zorg om de gezondheid strijdt met de noodzaak om geld te verdienen, gaat het in het onderwijs vaak niet meer om de gezonde ontwikkeling van de kinderen  maar om de resultaten en de vergroting van de ‘opbrengsten’. Omdat er steeds meer nadruk gelegd wordt op de verbetering van de resultaten en opbrengsten op korte termijn, is er steeds minder besef, kennis en inzicht over de doorwerking van dit onderwijs op de lange termijn, in het latere leven. In talloze pedagogische voordrachten laat Rudolf Steiner zien hoe we, vanuit de inzichten in de ontwikkeling van de mens, zo kunnen opvoeden en onderwijzen dat de kinderen zich kunnen ontwikkelen tot vrije en gezonde mensen die als volwassenen doel, betekenis en richting kunnen geven aan hun eigen leven. Het is een inhoud die niets aan actualiteit heeft ingeboet en buitengewoon heldere antwoorden geeft op vele vragen over het onderwijs, de opvoeding, de gezondheid van de kinderen en de latere volwassenen.

Woensdag 25 mei van 20-22 uur
Novaliscollege
Sterrenlaan 16
Eindhoven

Kosten:
5 euro voor leden van Antroposana
7,50 euro voor niet leden

Info Henk Verboom per mail of 0615054471

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.