Samen kunnen we de antroposofische gezondheidszorg een stem geven!

WORD LID

De antroposofische gezondheidszorg biedt verrassende nieuwe invalshoeken. Daarom schenken wij ieder nieuw lid, én ieder lid dat een nieuw lid aandraagt, een boek. In tegenstelling tot wat op de landelijke site staat, is het boek van Edmond Schoorel niet meer voorradig en daarom wordt momenteel het boek  “lof der hindernissen” door Jaap van de Weg aangeboden.

Tevens ontvangt u 4 keer per jaar het blad “Stroom”.

Ga naar www.antroposana.nl om u aan te melden en zie wat wij voor leden organiseren.

Daar vindt u ook informatie over onze Antroposanapolis.

 

Samenvatting “Lof der Hindernissen”lof der hindernissen

Het leven brengt hindernissen. Ze komen vanzelf op onze weg of we zoeken ze op om het leven ‘spannend’ te maken; we doen gevaarlijke sporten of leiden een leven op het scherp van de snede. Waarom doen we dat? Welke grens zoeken we precies? En zijn de dagelijkse irritaties, ruzies of moeilijkheden met de partner, vrienden en collega’s alleen maar een sta-in-de-weg of geven ze juist mogelijkheden om ergens doorheen te stoten? Hindernis als een beproeving om je kracht te meten op het gebied van de levenskunst. In oude inwijdingsmysteriën namen beproevingen een grote plaats in; ze maakten een belangrijk deel uit van de inwijdingsweg. Jaap van de Weg laat in dit boekje zien dat in onze tijd de inwijding zich ‘op straat’ afspeelt. Beproevingen in ons dagelijks leven kunnen opgevat worden als aspecten van een moderne inwijding.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.