De invloed van de sociale media op de jeugd  – Edmond Schoorel 

De invloed van de sociale media op de jeugd.

7 oktober​ 2015  – Edmond Schoorel – arts van het kindertherapeuticum in Zeist.

De moderne media, inclusief de ‘social media’ bepalen in toenemende mate het dagelijks leven van kinderen. Ouders hebben vaak geen idee over de ‘content’ die hun kinderen vanaf de schermen en schermpjes consumeren. Sommige ouders omarmen de moderne media, want ze zijn educatief en ze brengen de wereld vooruit. Andere ouders willen het liefst de invloed van de moderne media uit hun gezin weren. Veel ouders voelen zich overvraagd ten opzichte van de razendsnelle ontwikkelingen van de elektronische maatschappij en hebben het opgegeven om er invloed op uit te willen oefenen.
Schoorel wil met de aanwezige ouders het gesprek voeren over deze nieuwe uitdaging van het aloude ambacht, dat opvoeden heet. Wat is er uit onderzoek bekend en wat zegt ons gezonde verstand ons.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.