Antroposofische geneeskunde 

De antroposofische geneeskunde en geneeswijzen zijn erop gericht om de patiënt de ruimte geven om op een natuurlijke wijze te genezen en te herstellen. De antroposofische geneesleer gaat ervan uit dat de mens uit meerdere lagen is opgebouwd, namelijk: het fysieke lichaam, het levenslichaam, de ziel en de geestelijke kern.

Balans tussen de verschillende lagen is essentieel. Zonder balans kan de gezondheid verstoord raken en kunnen er ziektes en klachten optreden. Patiënten/cliënten worden dan ook vanuit deze lagen benaderd.

Aanpak verstoord evenwicht

Bij de behandeling volgens de antroposofische geneeskunde worden niet de symptomen aangepakt, maar wordt er op zoek gegaan naar de plek waar het evenwicht tussen of in de lagen verstoord geraakt is. Door middel van gerichte adviezen, behandelingen en antroposofische geneesmiddelen kan een antroposofisch arts of behandelaar het zelf genezende vermogen en de natuurlijke weerstand van de patiënt stimuleren. Hierdoor worden de klachten door het lichaam zelf aangepakt en vervolgens verminderd of verholpen.

Antroposofische geneeswijzen zijn complementair en kunnen een goede aanvulling zijn op de reguliere geneeskunde. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere fysiotherapeuten, artsen en psychotherapeuten die werken vanuit een antroposofisch mensbeeld. Sterker nog, alle antroposofische artsen hebben reguliere geneeskunde gestudeerd en zijn basis arts. Daarna hebben ze zich gespecialiseerd in antroposofische geneeskunst.

In hun (huisarts) praktijk schrijven ze reguliere en antroposofische geneesmiddelen voor. Een groot aantal verschillende kwalen, klachten en problemen kunnen met behulp van antroposofische geneeswijzen en geneesmiddelen worden aangepakt. Een antroposofisch arts of behandelaar kan dit met jou bespreken.

Deze tekst is overgenomen van “Zorgwijzer”.

Voor informatie over verzekeringsvoorwaarden en pakketten via Zorgwijzer klik hier

 

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.